6.10.2018: turnaj U12 č. 2 Hodonín

08.10.2018 11:47

Hrací systém nynější sezóny je jiný než loňský rok. Každý měsíc sehraje družstvo U12 jeden turnaj s různými soupeři. Výsledky se budou na basketbalovém serveru ČBFjm evidovat. Nebude ale žádná tabulka s pořadím. Účelem je nestresovat děti výsledky a přemrštěně ambiciózní trenéry.

BK Žabiny Brno : BBK Blansko 25 : 41  (21 : 32)

v začátku utkání bylo znát, že sezóna našeho družstva teprve začala. První čtvrtinu jsme zaslouženě prohráli 4:11. Naše hra byla pomalá, plná nepřesností a děvčata nás přehrávala agresivitou, rychlostí, dobrou obranou a přesnějším zakončováním. Náš herní projev se postupně zlepšoval, začali jsme lépe bránit, zrychlila se hra, vycházely rychlé protiútoky a dobrá obrana po daném koši na útočné polovině. Iniciátorem zvratu utkání byl Cápek a k němu se postupně přidali Fořtík, Růžička a Matuška. Nejlepším hráčem utkání byl Cápek.

BBK Blansko : Hodonín 78 : 7  (46 : 3)

bohužel tento soupeř nám moc nevzdoroval a doufám, že takových utkání bude co nejméně. Nevyžaduje podrobný komentář a výsledek je vypovídající.

Rating: Růžička +25, Cápek, Kraváček +19, Matuška, Fořtík +10, Zeman +9, Horák +6, Jirků +1, Zouharová -1, Skácel -2. Křelina, Žampach -3, Zezula,Janků -4

Body: Růžička 28, Matuška 21, Kraváček 19, Horák 18, Cápek 13, Fořtík 10, Jirků, Zeman 4, Zezula, Skácel, Křelina, Zouharová, Janků, Žampach 0.

Hodnocení hráče:

- Skácel - zlepšená orientace na hřišti až v druhém zápase. Střelecky se nezapojil

- Křelina - neměl dostatek šancí se zapojit a není proto hodnocený

- Zouharová - jediné děvče našeho družstva mezi kluky věděla co má na hřišti za úkol

- Jirků - má na víc. Velice se však snažil a za to zaslouží pochvalu.

- Horák - v prvním zápase proti silnějšímu soupeři se neprosadil. Neplnil pokyny trenéra, musel být střídán. V druhém zápase zahrál velice dobře, byl nejlepším střelcem a  jeho dobrý výkon byl nesrovnatelný s předešlým zápasem. Chválíme.

- Janků - i když to byly jeho první zápasy, věděl jak se na hřišti chovat.

Žampach - zatím bylo vidět, že s basketbalem teprve začíná. Nelze mu však upřít snahu a to je velice důležité

- Zezula - snahu mu nelze upřít. Byl platný pro družstvo

- Cápek - velice dobře plnil úkol rozehrávače týmu. Proti silnějšímu družstvu Žabin byl lídrem obratu utkání a zaslouženě byl nejlepším hráčem. V druhém utkání hrál méně, ale i zde plnil úlohu dirigenta družstva. Chválíme.

- Matuška - velice platný pro družstvo. Chybí mu však někdy větší rozvaha doprovázená zbytečnou zbrklostí. Převažují kladné body.

- Kraváček - v prvním zápase jsme čekali více, v druhém zápase hra kočka s myší

- Zeman - dobrý výkon začínajícího hráče. Víme, že svým přístupem k tréninkům ho čeká zlepšený výkon do budoucna

- Fořtík - zahrál dobře proti silnějšímu družstvu Žabin, hrál celý zápas, byl velice platný hráč. V druhém utkání se začala projevovat únava.

- Růžička - nejlepší střelec a nejužitečnější hráč druhého utkání. Má velké rezervy při hře pod košem a musí zvýšit herní agresivitu.

Děkuji rodičům za pomoc při dopravě na turnaj.

Zezula.