12.1. 2019: v domácím prostředí jsme 2x neuspěli

13.01.2019 11:35

V dalším turnaji U12 jsme si neporadili se silnými družstvy z Brna a Vysočiny.

BBK Blansko : SAM BŠM Brno 50 : 57 (25 : 33)

BBK Blansko : BC Vysočina 46 : 69 (14 : 39)

Z pohledu soupeřů byla obě utkání charakteristická těmito aspekty. Soupeři dobře bránili na hranici pravidel. My jsme se s dobrou obranou zpočátku nebyli schopni vypořádat. Ztráceli jsme míče, soupeř našich chyb využíval a proměňoval snadno z rychlých protiútoků. Pokud soupeři útočili  z postupného útoku a nezakončili ihned, v útočném doskakování nás převyšovali a zakončovali znovu. Využívali dobře kombinaci hoď a běž. Bohužel jsme na tyto skutečnosti zareagovali až v druhém poločase a to již bylo pozdě.

Rating:

Růžička + 21, Langr +9, Zezula, Kraváček, Fořtík +4, Jirků +3, Žampach -2, Cápek, Křelina, Zouharová-4, Horák -10, Matuška -12, Janků -14.

Body celkem:

Růžička 26,Fořtík 13, Kraváček 12, Zezula 11, Cápek 9, Jirků, Horák 7, Lanrg 5, Janků 2, Křelina, Žampach, Zouharová 0.

Individuální hodnocední hráčů:

Růžička - zlepšení v útočných činnostech, zlepšit doskakování pod oběma koši a kontaktní hra.

Cápek - braní nejlepší hráče soupeřů, vyváží míče, organizuje hru a na útok mu již někdy nezbývá sil. S jeho účastí na hřišti však stoupá i výkon družstva. Tím se však snižuje jeho celkové hodnocení.

Fořtík - velké herní zlepšení, dobrá úspěšnost TH, rezervy v doskakování a práce pod koši

Zezula - zlepšit sty střelby, dovede vyhodnotit pomoc v obraně spoluhráčům. zkoordinovat pohyb.

Jirků - když se rozhodne bránit , je schopen ubránit i vyšší hráče. V druhém zápase měl 3 úspěšné střelecké pokusy, získal 7 míčů, ale bohužel jich také 8 ztratil. To velice snižuje jeho celkové hodnocení. Nedostal od soupeře žádný bod.

Horák - první zápas lepší druhého. V druhém zápase neměl otevřené střely, střelba nesprávně zvolená, v obraně přílišná agresivita, 5 faulů po 7 minutách, z toho dva útočné fauly a v zakončení si zbytečně komplikuje situaci. Bránit však dovede a v útoku je celkem produktivní.

Matuška - je velice schopný v individuálních činnostech, rychlý, musí zlepšit kontaktní hru.

Kraváček - byl zraněn, má tréninkové manko, zlepšit dvojtakt a očekáváme více. Prví zápase se prosadil, v druhém fiasko.

Langr - vzhledem k odehraným zápasům ze začínajících hráčů má největší zlepšení. Věnovat větší pozornost správnosti dvojtaktu (přetáčení dvojtaktu).

Janků - chyby v obraně, chce to však čas. ceníme si snahu.

Žampach - pro rychlejší růst jeho výkonnosti je důležitá lepší sostředěnost.

Křelina - pro tuto soutěž je omlazen a stále čekáme lepší herní projev. Matěj by měl projevit vlastní iniciativu. Stále spoléhá na své spoluhráče a v basketbalových činnostech chybí vlastní zapojení.

Zouharová - jako jediná dívka v družstvu to má velice těžké s prosazením. Přesto je to pro ni dobrá průprava s kluky v pozdějším přestupu do dívčí kategorie.