5. turnaj U12: Žďáru n. S.

14.12.2019 21:53

5. turnaj U12: Žďár n. S.

V sestavě mám chyběli opět 4 hráči. Fořtík zlomená ruka, Zezula, Alexová, Šťastný řešili rodinné záležitosti. Na turnaj jsme odjeli pouze s 12 hráči.

BK Skokani Brno : BBK Blansko 63 : 50 (33 : 25)

zápas byl vcelku vyrovnaný. Soupeř postupně navyšoval skóre a zápas dovedl do vítězného konce. Vzrůstem vyšší družstvo soupeře nás předčilo v obranném i útočném doskakování, což nakonec o naší prohře rozhodlo. Pro tuto činnost nám velice chyběli Fořtík a Zezula. Dobře zahráli Jirků (nejlepší hráč utkání našeho družstva), dále Horák zahrál dobře (k ještě lepšímu hernímu výkonu musí zlepšit spolupráci se spoluhráči a kolektivnější pojetí hry). Chválíme. David Kříž byl při nájezdech do koše často faulován, měl velice dobré trestné hody 12 pokusů/8 daných. Prášil se rozehrává ke stále lepším výkonům. Očekávání splnili Sam Kříž, Jirka Popelka, Slabý a Piňos. Zeman skončil za očekáváním. Způsobila to herní pauza způsobená zraněním. Více stále čekáme od Tylečkové. Svou roli tentokrát nesplnili Tomáš Popelka, Němec. Do zápasu nastoupili nesoustředění, nedostatečná obrana byla důvodem jejich častého střídání. V dalším průběhu hry se to nezlepšilo.

BK Vlčata Žďár n. S. : BBK Blansko 88 : 24 (52 : 13)

Domácí družstvo bylo jednoznačně herně lepší a celkové skóre vypovídá o jejich kvalitách. Osu naší hry tvořili bohužel pouze hráči Jirků a Horák a David Kříž. Při vyvážení míče na útočnou polovinu jim pomáhal Sam Kříž. Horák se snažil spasit družstvo individuální nepřipravenou střelbou, která končila neúspěchem. Herní příležitost v druhém poločese nedostali Tomáš Popelka a Němec. S rychlým soupeřem si v obraně nedokázali poradit a útočně nebyli úspěšní. Do zápasu nenastoupil zraněný Zeman. Prášil nastoupil se střevními problémy až v poslední čtvrtině. Nejlepším hráčem druhého utkání byl David Kříž. Protihráč Jirky Popelky zatížil naše konto 17 body a při 10 ztrátách se jeho celkový rating vyšplhal na rekordních -31 bodů. Tyto důvody vedly k naší vysoké porážce. Přesto se v naší hře objevily velice dobré herní prvky jako rychlý protiútok a několik velice pěkných individuální akcí.

Celkem body/užitečnost hráče:

David Kříž 15 bodů/-17, Horák 14 bodů/-21, Jirků 12 bodů/-14, Prášil 8 bodů/+8, Jiří Popelka 8 bodů/-29, Slabý 6 bodů/-9, Sam Kříž 4 body/-2, Tylečková 3 body/-2, Zeman 3 body/-2, Němec 2 body/-11, Piňos 0 bodů/-2, Tomáš Popelka 0 bodů/-9.

Zezula.