Pouťový turnaj v Podolí

15.05.2016 16:49

Dne 14.5.2016 jsme si zahráli 3 zápasy na Pouťovém turnaji v Podolí, uspořádaném pro hráčky a hráče ročníků narození 2006 a mladší. Turnaj byl obsazen největšími a nejúspěšnějšími týmy z Jihomoravského kraje. Náš tým byl nejmladší a asi i velikostně nejmenší, ve skupině jsme se potkali s hráči JBC Brno a BC Vysočinou.

Do prvního zápasu jsme vlétli s chutí a nebojácně a po chvilce vedli 4:0. Pak přišly chyby v obraně, soupeři z Brna se vzpamatovali a brzy jsme už jen dotahovali. Nedařila se střelba, Filip chtěl zachránit "celý svět" a přestali jsme hrát týmově. Bodově nás držel Adam Přichystal, Vašek Cápek a Matěj Matuška, první body si připsala Evička Klímová - gratulujeme!

Výsledek :   BBK Blansko : JBC Brno

                                 17 :37 (11:18)

V druhém zápase jsme se trápili od samého začátku. Soupeř z Jihlavy nastoupil tradičně se samými chlapci ročníku 2006 a ti nás "válcovali" fyzicky i basketbalově. Nedokázali jsme je ubránit a ani se příliš prosadit pod košem, ale bojovali jsme celý zápas. Bodovali Filip, Irča a Michal.

Výsledek :   BBK Blansko : BC Vysočina

                                  10 : 63 (4:28)

Ve třetím zápase jsme se potkali s hráči Jiskry Kyjov, kteří skončili ve druhé skupině také na 3. místě a bojovali jsme o 5.-6.umístění na turnaji. Hráli sice samí kluci, ale velikostně nám nejblíž. Nastoupili jsme s velkým odhodláním vyhrát, ale soupeř také. Do problému s fauly jsme se dostali hned ve 4. minutě 1. čtvrtiny, kdy Filip po 4. fauloval a musel střídat, aby se vůbec zúčastnil 3. čtvrtiny. Byla to pro tým velká ztráta, ale "probudil" se Michal a pěkně převážel míč a prosadil se i střelecky. V poločase jsme prohrávali o bod (14:15) a nepomohly ani první body Barči a 100% trestné hody Matěje Matušky. Prohráli jsme o jediný bod a všechny to moc mrzelo. Slzy osušil až vítr na řetízkovém kolotoči. Byli jsme přece na pouťovém turnaji, tak jsme svlékli dresy a vyrazili na pouťové atrakce.

Výsledek : BBK Blansko : Jiskra Kyjov

                               26 : 27 (14:15)

Body celkem : Matuška 11b, Cápek 10b, Růžička 8b, Kaldová, Kovář, Přichystal 6b, Novotná 4b, Klímová 2b.

 

Řádně vykolotočovaní a upatlaní od cukrové vaty jsme medaile přece jenom dostali!

Ještě něco natrénujeme a 4.6.2016 se těšíme na další turnaj.