První zápasy U12

02.09.2018 09:32

Po absolvovaném soustředění našich družstev U10, U11 a U12  v Blansku, změřilo svou výkonnost družstvo U12 ve dvou přátelských zápasech v Kyjově. V sestavě chyběli Kraváček, Janků, Langr, Přichystal a Zeman. Družstvo ochotně doplnili hráči z družstva U11 Dominik Němec, Sam a David Křížovi. I když hráli se staršími kluky, byla to pro ně velice dobrá herní zkušenost. Možnost zahrát si měl i Tomáš Popekla. Dal však přednost víkendu s babičkou.

 

TJ Jiskra Kyjov : BBK Blansko 47 : 46 (26 : 20)

V prvním zápase domácí družstvo Kyjova celý zápas vedlo. Nám se podařilo v poslední minutě snížit na rozdíl jednoho bodu, ale zbytečnou ztrátou míče jsme se nedostali ani ke střele a zápas prohráli. Trápilo nás špatné doskakování pod vlastním košem, zakončovali střelami z velké vzdálenosti. Z jednotlivců se nejvíce dařilo Cápkovi. Při zakončování z krátké vzdálenosti byl podstatně úspěšnější než z vzdálenosti dlouhé. I tak byl v tomto zápase našim nejlepším hráčem. Pro Růžičku je prioritou se naučit zakončovat z pod koše, ne střelba z dálky. Jeho hra pod košem by byla podstatně efektivnější. Dále hrál dobře Horák, Matuška se vyfauloval v první čtvrtině. Na jeho omluvu bránil nejlepšího hráče soupeřova družstva. Jeho herní projev provázelo i hodně nevynucených ztrát. Zezula ze začátku zápasu dobře bránil, potom se herně vytratil. Jirků byl z mého pohledu nevyspaný a v obou zápasech působil nepřítomně a malátně. Dařil se nám rychlý přechod  útočnou půlku a v některých případech i rychlé úspěšné a jednoduché zakončení.

TJ Jiskra Kyjov : BBK Blansko 69 : 41 (35 : 14)

v druhém zápase jsme drželi se soupeřem krok pouze v první čtvrtině. Druhou čtvrtinu bylo skóre 23 : 3 v náš neprospěch a zápas byl v polovině rozhodnut. U některých hráčů se projevila slabá psychická odolnost, začali se vymlouvat na zranění apod. Zápas dohráli bez reptání Růžička, Fořtík, Zezula, Němec, Žampach a sourozenci Křížovi. U Cápka jsme věděli o růstových problémech, druhý zápas neměl absolvovat celý. Jeho neúčast byla ve hře družstva znatelná. Z chyb minulého zápasu se použil Růžička, zakončoval  úspěšně z krátké vzdálenosti. Z 41 bodů družstva dal více jako polovinu, 21 bodů. Převyšoval své spoluhráče v tomto zápase jednoznačně a stal se zaslouženě nejlepším hráčem našeho družstva.

 

Užitečnost hráčů (rating): Růžička +20, Cápek +8, David Kříž 0, Horák -2, Zezula -3, Fořtík -5, Skácel -6, Matuška, Žampach -9, Jirků -23, David Kříž, Sam Kříž a Dominik Němec nebyli pro malé herní zapojení klasifikováni.

Body celkem:  Růžička 31, Cápek 19, Matuška 17, Horák 9, Fořtík 6, Jirků 4, Žampach 1.